Pro toho, kdo nutně nelpí na vánočních tradicích, ale potrpí si zkrátka na to nejlepší, máme letos horkou novinku. Inspirovala se horskými štíty švýcarských Alp. Právě ty mají totiž připomínat trojúhelníky slavné švýcarské čokolády Toblerone. Toblerone caffè latte je latte zalité kvalitní horkou čokoládou s karamelovou omáčkou a medovým sirupem. Zdobí ho šlehačka a nepřijdete ani o mini čokoládku Toblerone. Pro členy Costa Coffee Clubu je navíc s 50% slevou. Stačí si stáhnout voucher. Platnost voucheru je od 11. do 30. listopadu.
Tak jako každý rok vám višňujeme šťastné čokoládové svátky. Tato lehce dekadentní a delikátní lahůdka dokáže poplést nejen jazyk, ale i hlavu. Hladká sametová chuť čokolády každopádně pohladí chuťové pohárky a řízná chuť višní dá energii do šedivých zimních dní. Ať už si dáte tuto krásku zdobenou višňovou omáčkou a červenými čokoládovými hoblinkami nebo jinou z nabídky horkých čokolád, bude to, jako byste si omotali teplou šálu kolem krku.
Kolik exotických surovin je třeba na rafinované sladké pokušení? Žádná. Luxusní pocit na jazyku vykouzlí i bílkový krém, domácí malinová marmeláda a nadýchaná malinová šlehačka. Své o tom vědí vídeňští cukráři, kteří s malinovým „Kardinalschnitte“ přišli jako první. Všechny velké věci jsou jednoduché! Tato nadýchaná lahoda bude nejlíp chutnat s pořádně černým espressem.
Spojení kávy a karamelu fungovalo vždycky. Sladkost mléka a karamelového sirupu skvěle doplňuje silnou a výraznou chuť kávové směsi Mocha Italia a vzniká lahodný, lehce dekadentní nápoj. Doplnili jsme navíc trochu oříškového sirupu, aby byla chuť Vánoc ještě výraznější. Jeho přípravu nešidíme: jedna až tři dávky kávy podle velikosti nápoje našlehané mléko, karamelový sirup, oříškový sirup a čepice šlehačky ozdobená zlatavou posypkou. Rozzáří váš den. S takovou výbavou se zimy nemusíte bát
Perníkové caffè latte Perníčky dnes už neodmyslitelně patří k tradici českých Vánoc. Původně se perníku říkalo peprník, protože jeho hlavním ochucovadlem byl pepř. Postupně se ale recept měnil a do perníku se začala přidávat i další koření. Koření bylo tehdy drahé, a tak byl perník symbolem bohatství. Ani na našem osvědčeném Perníkovém caffè latte jsme nijak nešetřili. Jeden až tři shoty espressa podle velikosti nápoje lijeme do našlehaného mléka a zakápneme sirupem s příchutí perníku. Celé umělecké dílo hlídá ze šlehačkového kopečku malý perníkový panáček.