V průběhu ledna 2015 mají majitelé věrnostní karty Costa Cofee možnost získat k nákupu voucher na druhý šálek Flat White zdarma.Tedy při zakoupení jedné kávy Flat White, získáte druhou zdarma! Po předložení vocheru vám bude v rámci akce 1+1 Flat White poskytnuta jednorázová sleva, a to na všech pobočkách Costa Coffee v České republice.
Svátek svatého Valentýna možná neslavíte, naší valentýnské nabídce ale odoláte jen stěží. Od 11. do 18. února, tedy v době, kdy je rozdáno nejvíce valentýnských kartiček a sladkých polibků, si můžete pochutnat na zamilované dvojici Latté v primo velikosti a jahodového cheescaku za speciální cenu.
Začínají vaše rána klidnou snídaní u stolu? Nebo stihnete sotva vypít šálek kávy a už prcháte za každodenními povinnostmi? Podle posledních průzkumů snídá 32 % Čechů až v zaměstnání a výhradně jídlu se u snídaně věnuje jen 17 % z nás. Skoro čtvrtina snídajících prohlíží u jídla internetové stránky, 12 % si u snídaně kontroluje mailovou schránku a 13 % sleduje televizi. Přitom téměř třetina Čechů, kteří se průzkumu zúčastnili, udávají, že snídani nutně potřebují k nastartování organizmu. A drtivá většina z nás věnuje rannímu jídlu maximálně čtvrthodinku.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že je cheescake ryze moderní dezert, pochutnávali si na něm naši předci již před mnohými tisíciletími.Téměř s jistotou víme, že variaci na tento koláč znali před naším letopočtem Řekové, o jeho rozšíření do Evropy se pak postarali Římané.
Nezůstávejte jen u kávy, vyzkoušejte kávu orientální. Směs silného čaje, plnotučného mléka a exotického koření, jako je kardamom, skořice a hřebíček, doplněná naším poctivým espressem nejen zahřeje, ale také probudí smysly harmonickou kombinací vybraného koření a povzbudí tělo obsahem kofeinu.
Potěšte své blízké nebo sebe exluzivní nabídkou dárků Costa. V letošní nabídce naleznete například praktický termohrnek nebo moka konvičku k přípravě dokonalé kávy.
Muffinek, ideální zákusek na dvě až tři zakousnutí. Jeho název byl odvozen od anglického označení pro rukávník (muff), jehož měkkost a tvar inspirovaly k vytvoření zdrobněliny, muffin. Muffin s mandlemi a višňovou náplní je zdobený polevou, plátky mandlí a cukrovým popraškem.
Sklenice horké čokolády zahřeje prsty, sladká chuť na jazyku povzbudí mysl, ovocné tóny dodají nápoji na originalitě. Horká čokoláda s ostružinovým sirupem, šlehačkou a třešňovou polevou, posypaná čokoládovými hoblinkami v sobě pojí sladkost čokolády s lehce svíravou chutí ostružin.
Vánoční myšlenky zaručeně přivolá vůně anýzu, koriandru, fenyklu, skořice, muškátu či badyánu. Perníčky se chystají s dostatečným předstihem, aby náležitě změkly, a podle úspěšnosti se pak ukusují nebo chroustají zdobené vánočními motivy. Perníčky nemusíte ale jen jíst, můžete je i pít.
Na spojení jablek a ořechů v koláčích jsme zvyklí, karamel však povznáší chuťový zážitek ještě o stupeň výš. To zajímavé a dráždivé na karamelu je vyvoláno typickým aromatem pražení, které je dáno zahřáním cukru nasucho při vysoké teplotě, během něhož se cukr mění ve světle žlutou až tmavě hnědou lesklou hmotu.